Verbeter je cybersecurity met VLAIO’s verbetertrajecten

Cybersecurity is een essentieel aspect geworden voor zowel Vlaamse kmo’s als maatwerkbedrijven. Het beschermen van gevoelige informatie en waardevolle gegevens tegen cyberdreigingen is van cruciaal belang om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen. Gelukkig is er goed nieuws voor bedrijven die hun cyberveiligheid willen verbeteren. VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen, biedt nu drie versies van Cybersecurity Verbetertrajecten aan, met financiële ondersteuning tot 50% van de kosten voor het inkopen van externe begeleiding. Lees verder om te ontdekken welk pakket het beste aansluit bij uw behoeften en hoe u kunt profiteren van deze waardevolle ondersteuning.

Pakketten op maat van uw behoeften

Om aan de specifieke vereisten van verschillende bedrijven te voldoen, heeft VLAIO de Cybersecurity Verbetertrajecten uitgebreid met drie verschillende pakketten. Elk pakket biedt een oplossing die aansluit bij de behoeften en het niveau van cyberveiligheid van jouw onderneming. Hier zijn de beschikbare opties:

START: Eerste analyse + opmaak actieplan

Als jouw bedrijf nog niet ver gevorderd is op het gebied van cyberveiligheid, is dit pakket ideaal voor jou. Je ontvangt een grondige analyse van jouw huidige beveiligingsstatus en een op maat gemaakt actieplan om jouw cyberveiligheid te verbeteren. Dit pakket biedt een stevige basis voor verdere stappen.

MEDIUM: Analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen beperkt aantal veiligheidsproblemen

Indien je naast de analyse en het actieplan behoefte hebt aan begeleiding bij het oplossen van specifieke veiligheidsproblemen, biedt het Medium-pakket de juiste ondersteuning. Een erkende dienstverlener zal je helpen bij het aanpakken van een beperkt aantal beveiligingskwesties en je voorzien van waardevol advies.

PLUS: Analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen veiligheidsproblemen

Het Plus-pakket is ontworpen voor bedrijven die uitgebreide begeleiding nodig hebben bij het oplossen van veiligheidsproblemen. Naast de analyse en het actieplan krijg je professionele ondersteuning van een dienstverlener om jouw beveiligingsproblemen effectief aan te pakken en op te lossen.

Voor wie zijn de Cybersecurity Verbetertrajecten?

De Cybersecurity Verbetertrajecten van VLAIO zijn beschikbaar voor Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven. Of je nu een kleine onderneming bent die nog aan het begin staat van uw cybersecurityreis, of een gevestigd bedrijf dat behoefte heeft aan gespecialiseerde begeleiding, deze trajecten zijn er om je te ondersteunen.

Financiële ondersteuning

Het inkopen van externe advies- en begeleidingsdiensten op het gebied van cyberveiligheid kan kostbaar zijn. Gelukkig biedt VLAIO financiële steun aan bedrijven die gebruik maken van de Cybersecurity Verbetertrajecten. Je kan tot 50% subsidie ontvangen op trajecten met een waarde tussen de € 9.000 en € 35.000 (excl. btw), waardoor de kosten voor je bedrijf aanzienlijk worden verlaagd.


Bron: VLAIO